TELEFONOS BEJELENTKEZÉS

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Rendelési idő: hétfő, kedd, csütörtök és péntek

Rendelési idő: hétfő, kedd, csütörtök és péntek

TELEFONOS BEJELENTKEZÉS

ONLINE BEJELENTKEZÉS


Műfogsor-protézis

A protézis egy kivehető fogpótlás-típus, amely segít a rágóképesség helyreállításában, valamint a beesett arcot megfiatalítja.

Részleges kivehető fogpótlás

Abban az esetben, ha már csak kevés fog maradt meg részleges kivehető fogpótlás készítésével pótolhatjuk az elvesztett fogakat.

A megmaradt fogakhoz kapcsolódik a fogpótlás, így rögzül a szájban. Ez történhet kapoccsal, amely helyzettől függően beszéd vagy rágás közben látszódhat vagy úgynevezett rejtett elhorgonyzással, amely a kapcsot úgy helyettesíti, hogy nem látszódik. Utóbbi nagyobb stabilitást add a fogpótlásnak és sokkal esztézikusabb.

Teljes kivehető fogpótlás

Adott állcsonton az összes fog elvesztése esetén teljes kivehető fogpótlás készítésével állítható vissza a rágóképesség és a beszéd.

Az utolsó fog elvesztését sokan traumaként élik meg, ami teljesen érthető. Ilyen esetben különösen igyekszünk minnél hamarabb elkészíteni az új fogakat, hogy minnél hamarabb magabiztosan tudjon étkezni, beszélni, barátaival találkozni, beszélni.

Fontos tudni, hogy egy protézist megszokni, használni, időbe telik (egyénenként változik), hiszen sokal nagyobb helyet foglal el a szájban, mint a fogak. A megszokási idő lerövidítéshez tanácsokkal látjuk el.

Az implantáció bizonyos esetekben lehetőséget nyújt a protézis elkerülésére, illetve sokat segíthet a protézis stabilizálásában.


 


Life Dent® fogorvosi magánrendelő • 1132 Budapest, Váci út 6. II/4

info@lifedent.huwww.lifedent.hu

Minden jog fenntartva! ©2017-2023 Life Dent®