TELEFONOS BEJELENTKEZÉS

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Rendelési idő: hétfő, kedd, csütörtök és péntek

Rendelési idő: hétfő, kedd, csütörtök és péntek

TELEFONOS BEJELENTKEZÉS

ONLINE BEJELENTKEZÉS


Fogtömés

Az esztétikai fogászat alapvető fegyvertárába tartozik az esztétikus fogtömés.

Fogtömés, illetve fogfelépítés akkor jön szóba, amikor a fog valamely része károsodott, hiányzik. Ezt leggyakrabban a fogszuvasodás, valamint a balesetből adódó fizikai behatások okozzák. Például evés közben egy magra harapott és letört fog, sportbaleset miatt tört le a fogból, esetleg csúszós talaj miatt sérült a fog. Erős fizikai behatás esetén javasolt fogászati röntgen felvétel készítése, mivel ilyen eseteben a foggyökér is sérülhet, melynek külső nyoma nincs.

A fogszuvasodás a fogak különböző felületein jön létre, ennek látható jelei vannak, a fogfelszínen lévő sárgás-barna, barna, súlyosabb esetben fekete színű pontok, foltok, illetve lyukak. Ezeket a károsodott fogat mielőbb helyre kell állítani, mivel a fogszuvasodás a fogbelseje, az ideg felé halad, amely kezdetben nem okoz fájdalmat csak esztétikailag kedvezőtlen. Később, ahogy a folyamat előrehalad a fog érzékennyé, fájdalmassá válik  hideg, meleg, sós, édes hatásokra, majd spontán is. A fogfájás állandósulhat (gyulladt fog), majd idővel megszűnik. Ekkor sokan azt gondolják, ha nem fáj a fog, akkor a probléma is megoldódott. De nem! Mivel ekkor már a fog elhalt, ebben az esetben általában gyökérkezelés-re vagy foghúzás-ra vagy szükség.

Fogtömés segítségével a fog szuvas részei pótolhatóak, illetve a letört fog építhető fel.

Több fajta tömőanyag létezik. A Life Dent®- ben csak a legkorszerűbb, nemzetközi szinten az élvonalba tartozó, esztétikailag minden igényt kielégítő kompozit tömőanyagokkal (fehér tömés) dolgozunk, amalgámmal nem.

Hogyan épül fel újra a fogam?

Legtöbb esetben a fog tömés, amely a Life Dent®-ben valójában egy kreatív, aprólékos fogfelépítés jelent, érzéstelenítésben történik, ezért fájdalomtól nem kell tartani.

A rossz foganyag eltávolítása után kompozit tömőanyaggal kiegészítem a fogból hiányzó részt, majd egy speciális plazmalámpa segítségével, amely kék fényt bocsát ki, megvilágítom a fogat. Ennek hatására a fog tömés megszilárdul és használatra kész.

Bizonyos esetekben pl. fognyaki kopás vagy barázdazárás esetén a tömés fúrás nélkül is elvégezhető.

Az úgynevezett fehér tömés több - a különböző fogszíneknek megfelelő - színben létezik, így gyakran a fogakat 2-3-4 színből építjük fel.

Ezekkel a fehér tömésekkel észrevehetetlenül lehet pótolni a fog hiányzó részeit, de ennek a felépítésnek is vannak méretbeli korlátai. Ha a fog anyagából túl nagy terület hiányzik, érdemesebb más módon kiegészíteni, illetve megóvni a fogat a további sérüléstől. Ilyen megoldás lehet az inlay/betét vagy a fog korona.


 


Life Dent® fogorvosi magánrendelő • 1132 Budapest, Váci út 6. II/4. Kapucsengő: 32.

info@lifedent.huwww.lifedent.hu

Minden jog fenntartva! ©2017-2024 Life Dent®