TELEFONOS BEJELENTKEZÉS

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Rendelési idő: hétfő, kedd, csütörtök és péntek

Rendelési idő: hétfő, kedd, csütörtök és péntek

TELEFONOS BEJELENTKEZÉS

ONLINE BEJELENTKEZÉS


Fogfehérítés

Ha ránézünk valakire szinte az első dolog, hogy megnézzük a fogait, (ha nem vagyunk fogorvosok akkor is) mivel a száj, az arc meghatározó része.

A fogfehérítés utáni mosoly magabiztosságot, egészséges, ápolt megjelenést kölcsönöz tulajdonosának, ez pedig az élet bármely területén csak előnyökkel jár. A fogfehérítés Budapest területén is egyre népszerűbb. Ki ne szeretne több árnyalattal világosabb fogakkal mosolyogni a világra? Ez az egyszerű, gyors megoldás az esztétikai fogászat mindennapos, népszerű eszköze. Fogfehérítés után pácienseink többet mosolyognak, boldogabbak. Élje át Ön is ezt az érzést!

Mi okozza a fogak elszíneződését?

A fogak elszíneződésnek külső és belső okai lehetnek:

  • kávé-, tea-, különböző színes italok fogyasztása

  • dohányzás

  • fogkő

  • elhalt fog

  • régi tömések

  • gyermekkorban szedett gyógyszerek

Egy fog fehérítése: gyökérkezelt fog, belső fogfehérítés,  külső fogfehérítés

Lehetőség van arra is, hogy csupán egy vagy néhány fogon végezzünk fogfehérítő kezelést. Ennek módja az elszíneződés okától függ.

Elhalt fog fehérítése esetén belső fogfehérítő módszert alkalmazunk. Ezek a fogak általában sárgás-barnás , illetve szürke színűek szoktak lenni. A kezelés előtt fogászati röntgen készítése szükséges az adott fogról.

Abban az esetben, ha elhalt a fog először gyökérkezelést kell végezni, utána lehet elhelyezni a fogban a belső fogfehérítő anyagot, amelyet néhány nap elteltével, az elszíneződés mértékétől függően, cserélni kell. A kívánt fogszín elérése után fogszínű (“fehér”) töméssel zárjuk le, illetve építjük fel a fogat.

Korábban már gyökér kezelt fog elszíneződése esetén a fogfehérítés lépései a fent említettekhez hasonlóan történnek. Amennyiben a röntgenfelvételen a gyökértömés nem megfelelő, azt a fogból el kell távolítani, és új gyökérkezelést kell végezni.

Élő, egészséges, nem gyökér kezelt fog esetén leggyakrabban a felső szemfogakat találják sárgásnak a páciensek. Ebben az esetben a fogfehérítés kívülről történik. Egy speciális fogfehérítő anyagot helyezünk az adott fogra, majd néhány percre megvilágítjuk. Az eredmény azonnali!  Fontos, hogy ilyenkor gyökérkezelés nem szükséges.

Fogfehérítés otthon, fogorvos irányításával

A fogfehérítés otthon is lehetséges. A fogakról vett lenyomat alapján egy rugalmas fogfehérítő sín készül, külön az alsó és külön a felső fogívre, amely csak az Ön fogaira helyezhető fel. Naponta meghatározott időre kell felhelyezni a speciális fehérítő zselével feltöltött sínt. Ezzel a módszerrel, kb. 7-10 nap alatt fehéríthetők ki a fogak. Ez a fogfehérítő sín több alkalommal felhasználható, tehát a következő fogfehérítés alkalmával csak a fogfehérítő zselét kell kérnie fogorvosától kezekés alkalmával. Fontos betartani a fogorvos utasításait! Az otthoni fogfehérítés előtt a szájhigiéniai kezelés minden estben szükséges.

Mennyire tartós a fogfehérítés?

Kb. 1 év, de függ a kávé-, tea- és különböző színes italok fogyasztásától, dohányzási szokásoktól, fogkőképződés mértékétől, fogmosási-, illetve szájápolási szokásoktól. Mindkét fogfehérítő eljárást fogkő eltávolítás és polírozás előzi meg! Minden anyag az EU szabványoknak megfelel és CE-jelzéssel rendelkezik. A fogfehérítés során használatos anyagok kizárólag fogorvos által beszerezhetőek és csak fogorvos felügyelete mellett használhatóak!

Fontos, hogy a fogfehérítő eljárások nincsenek hatással a fogtömések, koronák, hidak, implantátum, különböző fogpótlások színére. Általában ezeket a fogfehérítés után az egyedi igényeknek megfelelően cserélni kell. Szájsebészeti beavatkozással, fogbeültetéssel egy időben fogfehérítés nem végezhető.
Fogfehérítéssel kapcsolatos kérdéseit tegye fel elérhetőségeink bármelyikén!


 


Life Dent® fogorvosi magánrendelő • 1132 Budapest, Váci út 6. II/4

info@lifedent.huwww.lifedent.hu

Minden jog fenntartva! ©2017-2022 Life Dent®